Tanssi taitojen ylläpitäminen koronan aikana

Tummat naiset rakastavat zumbaa

Voi rähmä! Oletko juuri aloittanut harrastamaan uutta tanssia tai muuten vain ajattelit uuden harrastuksen aloittamista. Juuri nyt se saattaa nimittäin olla vaikeampaa kuin koskaan aikaisemmin. Kun uusi kotimaassa jylläävä tauti kielsi lähes kaikkien julkisten paikkojen avoinna olemisen, on tanssin harrastaminen ryhmissä vaikeampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Onneksi tanssia ja liikkeitä on kuitenkin mahdollista opiskella omaan tahtiin myös kotona. Näiden vinkkien avulla pystyt varmistamaan sen, että kun tunnit taas alkavat olet loistavassa iskussa oppimaan uutta.

Aloita lenkkeily – se valmistaa niveliä

Jos et ole koskaan aikaisemmin harrastanut tanssia, saattaa sen aloittaminen tuntua erittäin raskaalta luissa ja nivelissä. Tämän syyn johdosta onkin hyvä varautua rennolla liikunnalla ennen tuntien aloittamista. Voit esimerkiksi juuri nyt aloittaa ulkona pienen lenkkeilyn harrastaminen. Lenkkeily tärisyttää luita ja niveliäsi aivan kuten tanssi. Se myös auttaa kehoasi huomattavasti palautumaan fyysisestä rasituksesta. Palautuminen onkin yksi suurimmista syistä, jonka nojalla uudet tanssijat lopettavat harrastuksen aivan liian nopeasti.

Voit esimerkiksi nyt aloittaa kevyellä kävelyllä. Jatka tätä harrastusta esimerkiksi päivittäisellä patikoinnilla korttelin ympäri. Kun tämä matka alkaa tuntua helpolta voit pidentää sitä sinulle soveliaammaksi matkaksi.

Kun sinusta alkaa tuntua siltä, että palaudut kävelystä kuin vettä vain, on oikea hetki siirtyä kevyeen hölkkään. Tässä valmistautumisessa ei ole tavoitteena saada mahdollisimman pitkiä matkoja mahdollisimman nopeasti, vaan kyseessä on rennompi maratooni. Omalla tahdilla pystyt varmistamaan sen, että et rasitu liikaa.

Muista aloittaa nesteytyksen harjoittelu

Myös nesteytys on yksi erittäin tärkeä osa tanssia. Kun alat rasittamaan kehoasi fyysisesti et välttämättä edes itse huomaa sitä, että kehosi tarvitsee enemmän nestettä kuin aikaisemmin. Muista siis varmistaa, että sinulla on aina tuoretta nestettä saatavilla. Hyvänä sääntönä voidaan pitää sitä, että jokaista liikkumaasi tuntia kohden sinun tulisi siemailla ainakin puoli litraa vettä harjoituksen aikana.

Jos koet, että hikoilet enemmän kuin normaalisti kannattaa nesteen määrää luonnollisesti lisätä kehosi vaatimusten mukaisesti. Oikealla nesteytyksellä pääset varmasti mukaan fyysisen rasituksen maailmaan ilman turhaa rasitusta luille ja nivelille.

Venyttele itsesi vetreäksi verkossa

Viimeisenä vinkkinä voimme antaa sinulle ennen tanssitunneille osallistumista venyttelyn. Verkosta löytyy useita loistavia kursseja sekä kuvattuja videoita, joiden avulla pääset varmasti mukaan venyttelyn hyötyihin. Voit myös katsoa esimerkiksi internetin palveluista Zumba-videoita.

Ne auttavat sinua huomattavasti vetreyttämään kehoasi. Vetreyttämisen avulla olet varmasti valmis afrikkalaiseen tanssiin. Kun yhdistät nämä kolme kikkaa yhteen omaan rauhalliseen tahtiin, pääset varmasti jyvälle siitä, että kuinka hyvältä fyysinen rasitus voikaan kehossa tuntua.

Muista toki aina varmistaa se, että et lähde heti urheilemaan liian kovaan tahtiin. Aluksi on parempi aloittaa liian hitaasti kuin nopeasti, sillä liian nopeasti aloittaminen kääntää useita lajien harrastajia pois lajin parista. Ole siis kaukaa viisas ja aloita urheilu rauhallisesti, niin jaksat varmasti harrastaa vielä huomennakin.